Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Salam cu făină de migdale (poate fi folosit ca bază pentru cheesecake)
Ingrediente: (pentru aproximativ 6-8 felii)
100g făină de migdale
50g unt (la temperatura camerei)
30-40g îndulcitor pudră (am folosit Green Sugar)
2 linguri cu vârf cacao
Esență de vanilie/rom
Migdale mărunțite, fulgi de migdale, bucăți de ciocolată fără zahăr/miez de nucă (opțional)
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă untul la temperatura camerei cu îndulcitorul pudră .Se adaugă făina de migdale, cacao și arome. Cu o paletă se omogenizează totul, iar la sfârșit putem adauga bucati mici de ciocolată si miez de nucă.
Compoziția se modelează sub formă de salam și se învelește în folie alimentară . Putem presăra pe folie fulgi de migdale si migdale măcinate înainte de a aseza compozitia si de a o rula. Se lasă la rece pentru o jumătate de oră.
Se feliază și se servește. Se păstrează doar la rece.
Sursă: Paprika tv.