Pandișpan cu făină de migdale

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Pandișpan cu făină de migdale

Ingrediente

150g făină de migdale

5 ouă

50g îndulcitor (xilitol/green sugar)

60g unt topit

1 plic praf de copt

esență de rom sau vanilie

fructe (opțional)

Mod de preparare

Se separă ouăle iar albușurile se bat spumă cu puțină sare, se adaugă indulcitorul și se continuă baterea până la topirea acestuia. Intr-un vas la bain-marie topim untul. Lăsăm putin să se răceasca untul si incorporăm treptat gălbenușurile și vanilia. Adăugăm albusurile bătute  spumă si amestecăm cu mișcări ușoare, să nu se lase compoziția. Apoi se încorporează făina de migdale în care s-a pus praful de copt, cu aceleași mișcări ușoare.

La sfârșit se pot adăuga fructe (eu am folosit afine), amestecând până la distribuirea uniformă, apoi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Pandișpanul se coace la foc mediu (circa 170 grade C), până se prinde și rumenește suprafața.

Pandispanul poate fi folosit si ca baza pentru torturi.

Obs. Timpul de coacere din retetele de prăjituri este aproximativ, el variază in functie de tipul tăvii folosite dar si de tipul cuptorului etc.

 Testul scobitorii presupune să infigem o scobitoare cat mai aproape de centrul prăjiturii. Daca iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata si o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm in cuptor si verificăm mai tarziu, tot cu scobitoarea.

Sursa: Internet