Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Tort de ciocolată cu glazură de ciocolată
Ingrediente
Blat:
100g ciocolata neagra fara zahar
100g unt
200g nuca macinata
2 linguri cu varf migdale maruntite
2 linguri rase de cacao
5 oua
5 linguri indulcitor (green sugar)
esenta de vanilie / rom
1 plic praf de copt
Glazura:
150g ciocolata cu lapte fara zahar
50g unt
Fructe pentru ornare (optional)
– cantitati pentru o forma de 24 cm –
Mod de preparare:
Se topeste intr-un vas la bain-marie ciocolata ruptă bucătele impreună cu untul. Lăsăm să se răcească putin. Batem albusurile spumă cu jumătate din cantitatea de indulcitor si mixăm din nou până obtinem o spumă tare. Amestecăm gălbenusurile cu restul de indulcitor, cacaoa si ciocolata topită.
Adăugăm alternativ in mai multe transe albusurile bătute spumă si miezul de nucă in care s-a pus praful de copt si omogenizăm usor.
Punem compozitia intr-o tavă cu peretii detasabili in care am pus hârtie de copt. Am uns tava cu unt si apoi si hârtia de copt. Presărăm deasupra migdale tocate.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 minute.
Lăsăm să se răceasca blatul si topim ciocolata cu lapte fără zahar cu putin unt la bain-marie.Turnăm glazura peste tort. Când se răceste ciocolata putem orna cu fructe.
Obs. Timpul de coacere din retetele de prăjituri este aproximativ, el variază in functie de tipul tăvii folosite dar si de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata si o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm in cuptor si verificăm mai tarziu, tot cu scobitoarea.
Sursa: Internet