Preparare:
Batem albușurile spumă apoi adăugăm îndulcitor și mixăm din nou până obținem o spumă tare și lucioasă.
Într-un vas la bain-marie topim untul și adăugam bucăţele de ciocolată. Amestecăm până obţinem o ciocolată moale. Lăsăm puțin să se răcească (să nu fie fierbinte), turnăm ciocolată topită într-un bol și adăugăm gălbenusurile pe rând. Incorporăm treptat făina de cocos în care s-a pus praful de copt și în cazul în care compoziția este prea fluidă mai adăugăm 2 linguri de nucă de cocos răzuită. Albușurile bătute spumă vor fi adăugate în mai multe tranşe, având grijă să nu se strice spuma și amestecăm cu mișcări ușoare compoziția.
Turnăm într-o formă de tort detasabilă, tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preincălzit la 180 C pentru cca 30 -35 minute. Când este gata, blatul se crapă ușor la suprafață și dacă înfigeți o scobitoare în centru trebuie să o scoateți murdară doar de ciocolată.
Se lasă la răcit o jumătate de ora și apoi se desface formă și se îndepărtează hârtia de copt.
Într-un bol amestecăm brânza de vaci cu mascarpone și indulcitorul. Se adaugă bucățele de ananas și se amestecă. Tăiem blatul în două, ungem partea de jos cu un strat foarte subțire de dulceață pentru diabetici ( eu am folosit dulceață de piersici roșii). Apoi adăugăm un strat de cremă de brânză cu mascarpone (albă). Restul de cremă se va colora și se va folosi pentru a îmbrăca tortul (eu am folosit colorant albastru).
Pentru ornare am folosit felii de ananas și câteva bucăți de smochine proaspete.
Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.
Sursă: Internet