Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Fursecuri fără făină cu alune
Ingrediente:
100g alune de pădure măcinate
100g făină de migdale
120g unt
3 linguri îndulcitor (green sugar)
1 ou
1/2 plic praf de copt
Coajă rasă de portocale (opțional)
40g ciocolată neagră fără zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă untul moale (la temperatura camerei) cu indulcitorul.Se adaugă oul, coajă de portocale si apoi ingredientele solide (făină de migdale , alunele de pădure măcinate si praful de copt). Se amestecă bine până se formează o pastă uniformă. Dacă pasta este prea moale, mai adaugăm făină de migdale .
Se adaugă bucătele mici de ciocolată fără zahăr, amestecăm și împărțim în 9 grămezi pe o tava tapetată cu hârtie de copt.Se coc la cuptor la foc mic aproximativ 30 minute – urmăriți coacerea, astfel încât prăjiturile să nu se rumenească prea mult!Pentru ca sunt foarte fragile, fursecurile nu se scot calde din tava.