Fursecuri fara Faina cu Nuci

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Fursecuri fără făină cu nuci

Ingrediente:

100g nuci macinate

100g faina de migdale

120g unt

3 linguri indulcitor (green sugar)

1 ou

1/2 plic praf de copt

Coaja rasa de portocale (optional)

40g ciocolata neagra fara zahar

Mod de preparare:

Se amestecă untul moale (la temperatura camerei) cu indulcitorul. Se adaugă oul, coaja de portocale și apoi ingredientele solide (făină de migdale, nucile măcinate și praful de copt). Se amestecă bine până se formează o pastă uniformă. Dacă pasta este prea moale, mai adăugăm făină de migdale.

Se adaugă bucătele mici de  ciocolată fără zahăr, amestecăm și împărțim în 9 grămezi pe o tava tapetată cu hârtie de copt.  Se coc la cuptor la foc mic aproximativ 30 minute – urmăriți coacerea, astfel încât prăjiturile să nu se rumenească prea mult!Pentru ca sunt foarte fragile, fursecurile nu se scot calde din tava.

Sursa: Recette-pour-diabetique.com