Prăjitură cu brânză fără grăsime

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Prăjitură cu brânză fără grăsime

Ingrediente:

10 bucăți caise uscate (eu am folosit bio și sunt mai închise la culoare)

5 ouă mici

60 g green sugar

50g făină de cocos

100 g făină de migdale

400g brânză de vaci grasă

2 linguri cu vârf  nucă de cocos răzuită

1 plic praf de copt

Mod de preparare:

Batem albușurile spumă apoi adăugăm treptat indulcitorul și mixăm din nou până obținem o spumă tare și lucioasă.  Amestecăm gălbenusurile cu  brânza de vaci, făina de migdale, făina de cocos în care s-a pus praful de copt și esență de lămâie. Albușurile bătute spumă  vor fi adăugate în mai multe tranşe, având grijă să nu se strice spuma și amestecăm cu mișcări ușoare compoziția.

Pentru că am obținut o compoziție ușor fluidă, am adăugat 2 linguri de nucă de cocos răzuită pentru consistentă.Tăiem caisele în bucățele mici, încorporăm în compoziție și păstrăm câteva bucăți pentru a pune deasupra. Turnăm într-o formă dreptunghiulară (23×17 cm), tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preincălzit la 180 C pentru cca 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea și dacă este gata  se scoate imediat din cuptor, să nu se usuce.

Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.

Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.

Sursă: Recettes diététiques pour Gourmands et Diabétiques