Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Tort blue circle
Ingrediente:
Blatul folosit , “Tort de ciocolată cu glazură de ciocolată” este prezentat pe site-ul Asociatiei Diabeticilor din Prahova la sectiunea “Low carb”.
Pentru crema:
750g mascarpone,
400ml frisca lichida,
indulcitor lichid (dupa gust)
cacao pudra
colorant albastru
esenta de rom
migdale maruntite coapte
Preparare:
Se bate frișca lichidă cu mixerul într-un bol și, când începe să capete volum, adăugați indulcitorul. Când frișca a devenit consistentă, adăugați mascarpone și mixați până când cele două sunt omogenizate.
Separam o mica parte din crema de mascarpone cu frisca intr-un alt bol pentru colorare cu albastru si ornare. Restul de crema se amesteca cu cacao pudra si se acopera blatul de tort.
Folosind un dispozitiv pentru ornare,vom trasa cateva cercuri albastre pe marginea tortului. In interioriul cercurilor si pe lateralul tortului vom orna cu migdale maruntite coapte.