Keto chocolate cheesecake

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Keto Chocolate Cheesecake

Ingrediente:

Pentru blat:

Făină de migdale 200g

Unt 100g

3 linguri cu vârf de Sukrin Gold

Câteva linguri de suc natural de fructe pentru însiropare blat

Pentru cremă:

 200 g  ciocolată fără zahăr sau ciocolată neagră (minimum 85%  cacao)

 250g brânză mascarpone  

 250g cremă de  brânză  

4 linguri  cu vârf  Sukrin (sau după gust)

esentă de vanilie/rom

2 linguri smântână

200ml  smântână pentru frişcă  

Pentru topping:

Fructe

Mod de preparare blat:

Preîncălziți cuptorul  la 1600 C.Topiţi untul într-un vas la bain –marie.  Amestecați făina de migdale, îndulcitorul  Sukrin Gold  și untul într-un castron pentru a forma un aluat.

Folosiţi o forma  detaşabilă căptuşită cu hârtie de copt. Coaceți timp de 20 – 25 de minute până când marginile sunt  ușor rumenite. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Se însiropează blatul cu câteva linguri de suc natural de fructe.

Mod de preparare umplutură:

Se pun  într-un vas  la bain-marie bucaţi de ciocolată neagră  si două linguri de smântână. Se lasă  un pic să se topească şi se adaugă îndulcitorul Sukrin.Se amestecă ocazional   până se topeşte ciocolata . Se  lasă  la răcit .

Într-un castron, amestecați mascarpone, cremă de brânză, smântână  si esenţa de vanilie .

Se toarnă încet ciocolata topită și se amestecă cu o spatulă pentru a le combina. Putem lăsa crema la frigider o oră. Se întinde deasupra tortului  amestecul de ciocolată    și se netezeste  cu o spatulă.

Frişca se bate  cu două linguri de îndulcitor Sukrin până devine tare si se  acoperă tortul  .Se poate orna cu fructe (opţional).

Se răcește la frigider  timp de cel puțin 3-4 ore sau peste noapte până când se serveşte.

Sursa: Sugar Free Londoner