Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Keto Chocolate Cheesecake
Ingrediente:
Pentru blat:
Făină de migdale 200g
Unt 100g
Câteva linguri de suc natural de fructe pentru însiropare blat
Pentru cremă:
200 g ciocolată fără zahăr sau ciocolată neagră (minimum 85% cacao)
250g brânză mascarpone
250g cremă de brânză
esentă de vanilie/rom
2 linguri smântână
200ml smântână pentru frişcă
Pentru topping:
Fructe
Mod de preparare blat:
Preîncălziți cuptorul la 1600 C.Topiţi untul într-un vas la bain –marie. Amestecați făina de migdale, îndulcitorul Sukrin Gold și untul într-un castron pentru a forma un aluat.
Folosiţi o forma detaşabilă căptuşită cu hârtie de copt. Coaceți timp de 20 – 25 de minute până când marginile sunt ușor rumenite. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Se însiropează blatul cu câteva linguri de suc natural de fructe.
Mod de preparare umplutură:
Se pun într-un vas la bain-marie bucaţi de ciocolată neagră si două linguri de smântână. Se lasă un pic să se topească şi se adaugă îndulcitorul Sukrin.Se amestecă ocazional până se topeşte ciocolata . Se lasă la răcit .
Într-un castron, amestecați mascarpone, cremă de brânză, smântână si esenţa de vanilie .
Se toarnă încet ciocolata topită și se amestecă cu o spatulă pentru a le combina. Putem lăsa crema la frigider o oră. Se întinde deasupra tortului amestecul de ciocolată și se netezeste cu o spatulă.
Frişca se bate cu două linguri de îndulcitor Sukrin până devine tare si se acoperă tortul .Se poate orna cu fructe (opţional).
Se răcește la frigider timp de cel puțin 3-4 ore sau peste noapte până când se serveşte.
Sursa: Sugar Free Londoner