Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Keto chocolate cake
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g ciocolată fără zahăr
100 g unt nesărat
6 ouă
100g făină de migdale sau migdale măcinate
1 praf de copt
Pentru cremă:
500g mascarpone,
3 linguri cu vârf îndulcitor Sukrin
200 ml smântână pentru frişcă
Esenţă de rom
Coloranţi alimentari (roşu şi galben)
Fructe
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 170 Celsius.
Separăm ouăle.Batem albuşurile spumă cu îndulcitorul Sukrin.
Punem untul într-un vas la bain marie și când s-a topit adaugăm bucățile de ciocolată ,ridicăm de pe foc și amestecăm până se topește. Lăsăm să se răcească.
Într-un vas amestecăm gălbenușurile cu ciocolată topită.
Adăugăm făina de migdale în care s-a pus praful de copt și amestecăm cu o spatulă până se combină.Încorporăm albuşurile spumă în compoziție în mai multe tranșe.Turnăm compoziția într-o formă cu margine detașabilă, căptușită cu hârtie de copt.
Se coace timp de aproximativ 30 de minute până când partea superioară a tortului este fermă la atingere, mai ales în mijloc.
Se lasă să se răcească înainte de a se scoate din forma de tort. Tăiem blatul în două părti. Într-un vas batem smântână pentru frișcă cu îndulcitorul Sukrin.În alt vas amestecăm mascarpone cu îndulcitor Sukrin și coloranți alimentari.
Adaugăm în crema de mascarpone câteva linguri de frișcă. Punem un strat de blat, un strat de cremă de mascarpone, un strat de frișcă apoi iar un strat de blat și deasupra restul de cremă de mascarpone. Deasupra ornăm cu felii de portocale și câteva bomboane de ciocolată fară zahăr.
Sursa: Sugar Free Londoner