Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Fursecuri
Ingrediente:
160 g făină de migdale/migdale măcinate
1 ou mediu
2 linguri smântână
40g unt nesărat, foarte moale
esentă de vanilie
1 plic praf de copt
6 caise uscate bio
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 Celsius . Combinați toate ingredientele cu o spatulă. Lăsați aluatul să stea câteva minute, astfel încât făina să absoarbă umezeală.
Formați bile de aluat cu mâna sau lingura si le aşezaţi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apăsați în jos în forma dorită (aproximativ 1/2 cm grosime). Punem bucăţi de caise uscate deasupra fursecurilor.
Coaceți timp de aproximativ 13 minute sau până când marginile se rumenesc frumos. Sunt moi, când sunt direct scoase din cuptor, dar se întăresc, pe măsură ce se răcesc.
Obs.În cazul în care aluatul este prea tare, adăugăm suplimentar smântână. Dacă este prea moale, adăugăm suplimentar făină de migdale /migdale măcinate.
Sursa: Sugar Free Londoner