Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Brioșe keto sărate:
Ingrediente (pentru 5 briose):
4 ouă
1 praf de sare
30g unt
1 plic praf de copt
80 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 grade C.Topim untul într-un vas la bain marie. Albușurile se bat cu praful de sare până se fac spumă tare.
Separat, într-un vas amestecăm gălbenușurile cu untul topit. Încorporăm mix-ul pentru pâine Sukrin și praful de copt. Adăugăm albuşurile spumă şi caşcavalul ras.
Aluatul obținut se distribuie cu o lingură în forme din hârtie pentru brioșe. Putem pune caşcaval ras și deasupra brioşelor.
Brioșele se coc circa 25-30 de minute, până când la apăsarea cu degetul suprafața își revine imediat. Se scot și se lasă la răcit.
Sursa: Internet