Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
2 linguri cu vârf de îndulcitor KETO SWEET (care se presară pe hârtia de copt unsă cu unt)
2 linguri cu vârf faină de migdale (opțional)
Mod de preparare:
Topim untul într-un vas la bain marie. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu îndulcitorul KETO SWEET. Se amestecă gălbenușurile cu untul topit.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și se încorporează albușurile spumă. Dacă aluatul este foarte moale,putem adaugă puțină faină de migdale pentru îngroșare. Pregătim o tavă căptușită cu hârtie de copt.
Se unge hârtia cu puțin unt și se presară două linguri de îndulcitor KETO SWEET .Tăiem mandarinele în două și le aşezăm în tavă.Turnăm aluatul obținut peste ele.
Se coace în cuptorul încins la circa 170 grade C timp de circa 40-45 de minute, sau până se prinde toată suprafața și se rumenește ușor. Se lasă să se răcească.Se taie după răcirea completă.