Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Tort cu ciocolată şi amidon de porumb
Ingrediente:
180g Ciocolată neagră 70/80% sau ciocolată fără zahăr
50 g unt
100 g brânză de vaci
5 ouă
60g amidon de porumb
1 plic praf de copt
Cremă:
250g mascarpone
20g unt
100g Ciocolată neagră 70/80% sau ciocolată fară zahăr
200 ml smântână pentru frișcă
Colorant natural
2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)
Kiwi
Mandarine
Fructul pasiunii
Bomboane de pom fără zahăr
Mod de preparare:
Topiți ciocolata cu untul într-un vas la bain-marie . Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul Sukrin. Amestecați gălbenușurile cu crema de brânză și ciocolata topită.Încorporați amidonul de porumb în care s-a pus praful de copt și albușurile spumă.
Turnați compoziţa într-un vas căptușit cu hârtie de copt, introduceţi în cuptor la 180 ° timp de 30 până la 35 de minute.
Cremă:
Topiți ciocolata cu untul într-un vas la bain-marie Lăsați să se răcească. Turnaţi ciocolata topită în mascarpone si amestecați. Bateţi smântână pentru frișcă. Folosiţi colorant alimentar natural ( pulbere de culoare portocalie) cu o linguriţă de apă fierbinte şi amestecaţi cu frişcă indulcitor după gust.
Puneţi crema de ciocolată deasupra blatului, mandarine ,fructul pasiunii şi câteva boamboane de pom fără zahăr, iar pe margine ornaţi cu frişcă şi felii de mandarine.
Sursa: Recette-pour-diabetique