Cheesecake cu banane și piersici

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.

Cheesecake cu banane și piersici

Ingrediente

6 buc. madlene ciocolată fără zahăr Gerble pentru baza cheesecake-ului (vezi şi reţeta de pandişpan din făină de migdale, cu conţinut redus de carbohidrati sau salam din făină de migdale)

250g mascarpone

250g ricotta

2 linguri cu vârf de smântână / iaurt / friscă

1 banană, 5 piersici

Esenta de rom/vanilie (optional)

1 lingură de indulcitor (dupa gust) sau câteva pastile de zaharină sfărâmate

colorant alimentar (optional)

50g ciocolată fără zahăr rasă.

Preparare:

Pregatim o tavă  cu pereti detasabili pe care o captusim cu hârtie de copt. Aşezăm 6 bucaţi de prăjituri Gerble în tavă , peste care punem felii de banane şi piersici coapte.

Amestecăm într-un bol 250g mascarpone, 250g ricotta, 2 linguri smântână, îndulcitor, esenţă şi colorant alimentar.

Crema obţinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm suprafaţa cu bucăţi de piersici si ciocolată rasă.

Se lasa la rece minim 6 ore.

Sursa: Internet