Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.
Cheesecake cu caise si kiwi
Ingrediente:
6 buc. madlene ciocolată fără zahăr Gerble -baza cheesecake (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale cu conținut redus de carbohidrați sau salam din făină de migdale)
250g cremă de brânză
300g iaurt grecesc
3 buc. kiwi, 2 buc.caise /nectarină
Esență de rom/vanilie (opțional)
1 lingură de îndulcitor (după gust) sau câteva pastile de zaharină sfarâmate
Colorant alimentar (opțional)
50g ciocolată fără zahăr rasă.
Preparare:
Pregătim o tavă cu pereți detașabili pe care o căptușim cu hârtie de copt. Aşezăm 6 bucăți de prăjituri Gerble la baza tăvii , printre care punem felii de kiwi.
Amestecăm într-un bol 250g cremă de brânză, 300g iaurt grecesc, bucăţi mici de caise/ nectarine, îndulcitor, esenţă și ciocolată rasă.
Crema obţinută se întinde peste blat. Ornăm la suprafață cu bucăți de kiwi și ciocolată rasă.