Cheesecake cu cireșe și kiwi

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.

Cheesecake cu cireșe și kiwi

Ingrediente:

5 bucăţi chec integral fără zahăr Codan   (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale)

250g ricotta/cremă de brânză

200g smântână/iaurt gras

200 g cireșe

3 buc. kiwi

Esență de rom / vanilie (opțional)

1 lingură de îndulcitor Sukrin (după gust)

Colorant alimentar (opțional)

Preparare:

Pregătim o tavă  cu pereți detașabili pe care o căptusim cu hârtie de copt. Asezăm câteva bucăți de prăjituri codan în tavă, peste care punem un strat de cireșe tăiate în bucăți (~100g).

Pe marginea tăvii punem felii de kiwi. Amestecăm într-un bol 250g ricotta, 200g smântână/iaurt gras, îndulcitor Sukrin, esenţă și colorant alimentar.

Crema obţinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm la suprafață cu cireșele rămase (unele tăiate ,altele întregi).

Se lasă la rece minim 6 ore.

Sursa :Internet