Tort cu blat dietetic

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Tort cu blat dietetic

Ingrediente pentru blat:

300 g iaurt natural   gras

350 g făină de migdale NU foarte fină sau migdale  măcinate 

 5 ouă 

4 linguri de unt topit

1 plic praf de copt

 esenţă de vanilie

40 g  îndulcitor Sukrin

Ingrediente pentru topping:

40g unt

250 g mascarpone

200g ciocolată fără zahăr sau conținut mare de cacao

esenţă de vanilie

câteva  bomboane de ciocolată fără zahăr

fructul pasiunii

1 mandarina

Instructiuni:

Se separă  ouăle. Albușurile se bat  spumă cu îndulcitorul Sukrin . Amestecăm gălbenușurile cu untul topit , iaurtul și încorporăm  alternativ făina de migdale în care s-a pus praful de copt  cu albușurile spumă.  Se amestecă până se combină bine.

Preîncălzim cuptorul la 180 Celsius.

Căptușim cu hârtie de copt o formă  cu margine detașabilă. 

Se coace timp de aproximativ 30 de minute sau până când blatul este rumenit și un cuțit introdus în centru iese curat.

Topim 100g  ciocolată cu 20g unt în bain marie și lăsăm să se răcească.

Se amestecă ciocolata topită cu brânza mascarpone și esența de vanilie.

Odată ce tortul s-a răcit, tăiem blatul în două și însiropăm cu suc natural de fruct sau apă minerală cu îndulcitor.

Întindem crema între cele două bucăți.Topim 100g ciocolată cu 20g unt și turnăm deasupra tortului.Ornăm cu mandarină, fructul pasiunii și bomboane fără zahăr.

Sursa: Sugar Free Londoner