Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Tort cu blat dietetic
Ingrediente pentru blat:
300 g iaurt natural gras
350 g făină de migdale NU foarte fină sau migdale măcinate
5 ouă
4 linguri de unt topit
1 plic praf de copt
esenţă de vanilie
40 g îndulcitor Sukrin
Ingrediente pentru topping:
40g unt
250 g mascarpone
200g ciocolată fără zahăr sau conținut mare de cacao
esenţă de vanilie
câteva bomboane de ciocolată fără zahăr
fructul pasiunii
1 mandarina
Instructiuni:
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu îndulcitorul Sukrin . Amestecăm gălbenușurile cu untul topit , iaurtul și încorporăm alternativ făina de migdale în care s-a pus praful de copt cu albușurile spumă. Se amestecă până se combină bine.
Preîncălzim cuptorul la 180 Celsius.
Căptușim cu hârtie de copt o formă cu margine detașabilă.
Se coace timp de aproximativ 30 de minute sau până când blatul este rumenit și un cuțit introdus în centru iese curat.
Topim 100g ciocolată cu 20g unt în bain marie și lăsăm să se răcească.
Se amestecă ciocolata topită cu brânza mascarpone și esența de vanilie.
Odată ce tortul s-a răcit, tăiem blatul în două și însiropăm cu suc natural de fruct sau apă minerală cu îndulcitor.
Întindem crema între cele două bucăți.Topim 100g ciocolată cu 20g unt și turnăm deasupra tortului.Ornăm cu mandarină, fructul pasiunii și bomboane fără zahăr.
Sursa: Sugar Free Londoner