Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Briose cu Banane
Ingrediente
250g făină de migdale
400g banane
2 ouă
1 linguriță bicarbonat sodiu
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță praf de copt
100ml lapte dulce
coajă de portocală rasă (opțional)
miere de albine (opțional)
ciocolată fără zahăr (opțional)
Mod de Preparare
Intr-un bol se amestecă făină de migdale cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si coaja de portocale. Se adaugă ouăle, apoi laptele si amestecăm pentru omogenizare. Se incorporează piureul de banane si apoi se toarnă in forme din hârtie pentru briose. Pentru că vor creste la copt, formele nu se vor umple până la maxim cu aluat. Putem orna cu bucătele de ciocolată fără zahăr câteva briose. Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade și am lăsat la copt 35 de minute.
Obs. Timpul de coacere din retetele de prăjituri este aproximativ, el variaza in functie de tipul tăvii folosite, si de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să infigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata si o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm in cuptor si verificăm mai tarziu, tot cu scobitoarea.
.
Sursa:Paprika tv.
.