Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.
Cheesecake cu banane și piersici
Ingrediente
6 buc. madlene ciocolată fără zahăr Gerble pentru baza cheesecake-ului (vezi şi reţeta de pandişpan din făină de migdale, cu conţinut redus de carbohidrati sau salam din făină de migdale)
250g mascarpone
250g ricotta
2 linguri cu vârf de smântână / iaurt / friscă
1 banană, 5 piersici
Esenta de rom/vanilie (optional)
1 lingură de indulcitor (dupa gust) sau câteva pastile de zaharină sfărâmate
colorant alimentar (optional)
50g ciocolată fără zahăr rasă.
Preparare:
Pregatim o tavă cu pereti detasabili pe care o captusim cu hârtie de copt. Aşezăm 6 bucaţi de prăjituri Gerble în tavă , peste care punem felii de banane şi piersici coapte.
Amestecăm într-un bol 250g mascarpone, 250g ricotta, 2 linguri smântână, îndulcitor, esenţă şi colorant alimentar.
Crema obţinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm suprafaţa cu bucăţi de piersici si ciocolată rasă.