Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.
Cheesecake cu blat de biscuiţi si iaurt (varianta dietetică)
Ingrediente
120g biscuiti fără zahăr (cu indulcitor)-pentru un strat subţire
60g unt
esentă de rom
250g iaurt grecesc
250g brânză de vaci slabă
îndulcitor Sukrin (după gust)
500g căpşuni
500g cireşe
Preparare:
Topim untul într-un vas la bain marie. Se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. Compoziţia se presează într-o tavă cu pereţi detaşabili si se lasă la rece minim 30 min. Blatul va fi subtire.
Intr-un bol amestecăm iaurtul cu brânza de vaci , îndulcitorul Sukrin, esenta de rom. Se lasă la rece 15 min.
Se asază un strat de căpşuni tăiate in jumătati pe marginea formei si cireşe peste blatul de biscuiti.
Se toarnă stratul de cremă şi deasupra se ornează cu fructe. Se lasă la rece minim 6 ore. Se serveste rece.