Cheesecake cu caise

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.

Cheesecake cu caise

Ingrediente

5 bucăţi chec integral fără zahăr Codan   (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale)

250g ricotta

2 linguri cu vârf de smântână/iaurt 

300 g caise

esentă de rom/vanilie (opțional)

1 lingură de îndulcitor Sukrin (după gust )

Preparare:

Pregătim o tavă  cu pereți detașabili pe care o căptusim cu hârtie de copt. Asezăm câteva bucăti de prăjituri Codan în tavă  peste care punem un strat de caise foarte coapte (~200g).

Amestecăm într-un bol 250g mascarpone, 250 g ricotta, 2 linguri smântână, îndulcitor Sukrin , esentă. Crema obtinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm suprafața cu bucăţi de caise.

Se lasă la rece minim 6 ore.

Sursa: Internet