Cheesecake cu caise si kiwi

Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.

Cheesecake cu caise si kiwi

Ingrediente:

6 buc. madlene ciocolată fără zahăr Gerble -baza cheesecake (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale cu conținut redus de carbohidrați sau salam din făină de migdale)

250g cremă de brânză

300g iaurt grecesc

3 buc. kiwi, 2 buc.caise /nectarină

Esență de rom/vanilie (opțional)

1 lingură de îndulcitor (după gust) sau câteva pastile de zaharină sfarâmate

Colorant alimentar (opțional)

50g ciocolată fără zahăr rasă.

Preparare:

Pregătim o tavă  cu pereți detașabili pe care o căptușim cu hârtie de copt. Aşezăm 6 bucăți de prăjituri Gerble la baza tăvii , printre care punem felii de kiwi.

Amestecăm într-un bol 250g cremă de brânză, 300g iaurt grecesc, bucăţi mici de caise/ nectarine, îndulcitor, esenţă și  ciocolată rasă.

Crema obţinută se întinde peste blat. Ornăm la suprafață cu bucăți de kiwi și ciocolată rasă.

Se lasă la rece minim 6 ore.

Sursa:Internet