Acest produs a fost realizat în cadrul proiectului “Scoală pentru copii și tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi România , Medtronic România și Queisser Pharma România.
Cheesecake cu cireșe și kiwi
Ingrediente:
5 bucăţi chec integral fără zahăr Codan (vezi și rețetă de pandișpan din făină de migdale)
250g ricotta/cremă de brânză
200g smântână/iaurt gras
200 g cireșe
3 buc. kiwi
Esență de rom / vanilie (opțional)
1 lingură de îndulcitor Sukrin (după gust)
Colorant alimentar (opțional)
Preparare:
Pregătim o tavă cu pereți detașabili pe care o căptusim cu hârtie de copt. Asezăm câteva bucăți de prăjituri codan în tavă, peste care punem un strat de cireșe tăiate în bucăți (~100g).
Pe marginea tăvii punem felii de kiwi. Amestecăm într-un bol 250g ricotta, 200g smântână/iaurt gras, îndulcitor Sukrin, esenţă și colorant alimentar.
Crema obţinută se întinde peste stratul de fructe. Ornăm la suprafață cu cireșele rămase (unele tăiate ,altele întregi).