Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Brioșe cu afine și faină de cocos
Ingrediente
200g afine (putem folosi și alte fructe)
110g făină de cocos
1 plic praf de copt
1 ou
40g îndulcitor (am folosit xilitol)
40ml ulei de floarea soarelui
400ml lapte dulce
Mod de preparare
Într-un bol batem oul cu indulcitorul și uleiul. În alt recipient amestecăm făină de cocos cu praful de copt. Se adaugă laptele alternând cu făină de cocos și amestecăm până se obține un aluat consistent. Se încorporează și fructele. Turnăm aluatul in forme de brioșe căptusite cu forme speciale din hârtie de copt . Se coc 20 -30 minute, la foc mediu. Dacă nu se folosește hârtie de copt, brioșele nu pot fi scoase din forme, chiar dacă au fost unse cu unt in prealabil.
Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să infigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.
Sursă: La Fédération Française des Diabétiques