Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Mini-Tarte cu Ciocolată
Umplutură:
200g frișcă/smântână pentru frișcă
75g unt
250g ciocolată neagră fără zahăr
10g cacao
Ingrediente:
Pentru 8 forme mici pentru mini-tarte
250g făină de migdale
50g îndulcitor (green sugar)
30g unt (la temperatura camerei)
1 ou
1 lingurita de scorțișoară
Pentru ornat:
Fulgi de migdale (opțional)
Preparare
Amestecăm într-un vas untul la temperatura camerei cu indulcitorul , oul ,făina de migdale si scotisoara până obținem un aluat ușor de modelat. Punem aluatul în folie alimentară si lăsăm 10 min. la rece. Scoatem din frigider aluatul si il impartim in mod egal pentru fiecare formă. Ungem mini-formele cu unt și modelăm in formă amestecul pregătit din făina de migdale. Punem la copt pentru aproximativ 10 minute, la 170 de grade. Pe o baie de aburi, topim untul și ciocolata neagră. Adăugăm apoi frișca și cacao; lăsăm să se întrepătrundă, până obținem o glazură ușoară. Lăsăm putin să se răcească umplutura de ciocolată pe care am pregătit-o si umplem tartele noastre din migdale coapte. La final, putem să presărăm deasupra fulgi de migdale. Se lasă la rece minim 2 ore până se incheagă umplutura de ciocolată.
Sursa:Paprika tv