Ingrediente:
Batem albușurile spumă apoi adăugăm treptat indulcitorul și mixăm din nou până obținem o spumă tare și lucioasă. Amestecăm gălbenusurile cu untul moale si smântâna. Adăugăm sucul de lămâie și incorporăm treptat făina de migdale în care s-a pus praful de copt și coajă de lămâie rasă. Albușurile bătute spumă vor fi adăugate în mai multe tranşe, având grijă să nu se strice spumă și amestecăm cu mișcări ușoare compoziția.
Turnăm într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preincălzit la 180 C pentru cca 35-40 minute până când blatul este ușor rumenit. Se face testul cu scobitoarea și dacă este gata se scoate imediat din cuptor, să nu se usuce ! Înainte de feliere, se lasă să se răcească, fiindcă se fărâmiţează uşor.
Se serveşte simplă sau pudrată cu îndulcitor pudră. Așteptați până când prăjitura este complet răcită înainte de a pudra cu îndulcitor pudră. Dacă este caldă, indulcitorul se topește și conferă un aspect inestetic.
Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.
Sursa: Internet