Prăjitură cu lămâie

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Prăjitură cu lămâie

Ingrediente:

4 ouă mari

120g smântână

120g unt înmuiat

4 linguri suc de lămâie

coajă de 1 lămâie

200g făină de migdale sau migdale măcinate / NU făină de migdale super-fină !

1 plic praf de copt

40g Green Sugar 

40 g îndulcitor pudră pentru pudrare (optional)

Ingrediente:

Batem albușurile spumă apoi adăugăm treptat indulcitorul și mixăm din nou până obținem o spumă tare și lucioasă. Amestecăm gălbenusurile cu untul moale si smântâna. Adăugăm  sucul de lămâie  și  incorporăm treptat făina de migdale  în care s-a pus praful de copt și coajă de lămâie  rasă. Albușurile bătute spumă  vor fi adăugate în mai multe tranşe, având grijă să nu se strice spumă și amestecăm cu mișcări ușoare compoziția.

Turnăm într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preincălzit la 180 C pentru cca 35-40 minute până când blatul este ușor rumenit. Se face testul cu scobitoarea și dacă este gata  se scoate imediat din cuptor, să nu se usuce ! Înainte de feliere, se lasă să se răcească, fiindcă se fărâmiţează uşor.

Se serveşte simplă sau pudrată cu îndulcitor pudră. Așteptați până când prăjitura este complet răcită înainte de a pudra cu îndulcitor pudră. Dacă  este caldă, indulcitorul se topește și conferă un aspect inestetic.

Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.

Testul scobitorii presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.

Sursa: Internet