Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Prajitură negresă cu cremă de brânză și ciocolată
Ingrediente:
200 g Ciocolată neagră 80% cacao sau fără zahăr
1 lingură praf de cacao
75g făină de migdale sau migdale măcinate
3 ouă
150 g cremă de brânză
1 plic praf de copt
Cremă (opțional)
200 ml smântână pentru frișcă
Colorant natural
2 linguri îndulcitor Sukrin (sau după gust)
Kiwi
Mandarine
Fructul pasiunii
Mod de preparare:
Topiți ciocolata cu untul într-un vas la bain-marie , când este bine topită adăugați pudra de cacao. Separați ouăle. Bateți albușurile cu îndulcitorul Sukrin.
Amestecați gălbenușurile cu crema de brânză și ciocolata topită.
Încorporați migdalele măcinate în care s-a pus praful de copt, alternativ cu albușurile spumă.
Amestecați pentru omogenizare și turnați într-un vas căptușit cu hârtie de copt. Coaceți la cuptor timp de 25-30 minute la 200 ° și lăsați să se răcească.
Bateţi smântâna pentru frișcă.Folosiţi colorant alimentar natural ( pulbere de culoare verde) cu o linguriţă de apă fierbinte şi amestecaţi cu frişcă şi indulcitor după gust.
Ornaţi prajitura cu frişcă , kiwi ,felii de mandarine şi fructul pasiunii.
Sursa: Recette-pour-diabetique