Tort mozaic

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Tort mozaic

Ingrediente:

150 g făină de migdale măcinate 

150 g miez de nucă măcinat

300 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte fără zahăr

170 g unt

80 g îndulcitor KETO SWEET (sau mai mult dacă ciocolata este prea amăruie)

6 ouă

1 plic praf de copt

Esenţă de rom

Smântână pentru frișcă (opțional)

Mod de preparare:

Se pun  bucățile de ciocolată  în robotul de bucătărie şi se mărunţesc. Se mixează câteva secunde astfel încât să mai simţim încă bucăţele mici de ciocolată. În alt vas se mixează untul  timp de 1-2 minute.  Se adaugă esenţă de rom şi, pe rand, cele 6 gălbenuşuri, mixând după fiecare.

Batem albuşurile spumă apoi adăugăm îndulcitorul şi mixăm din nou până obţinem o spumă tare şi lucioasă.

Adăugăm  peste untul frecat cu gălbenuşuri  migdalele măcinate, nucile măcinate în care s-a pus praful de copt și se mixează.

Încorporăm treptat albuşurile, ciocolata mărunțită și amestecăm ușor, cu o paleta, de jos în sus .

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă (24-26 cm) cu inel detașabil și preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Se toarnă compoziția obținută în tava de tort și se nivelează bine cu ajutorul unei spatule. Se coace la foc mediu timp de aproximativ o oră. Când este gata, blatul se crapă ușor la suprafață și dacă înfigeți o scobitoare în centru trebuie să o scoateți murdară doar de ciocolată.

Se lasă la răcit o jumătate de oră  apoi se desface forma și se îndepărtează hârtia de copt.

Se pune la frigider câteva ore. Se poate servi simplă sau cu frișcă .

Sursa:Internet