Trufe cu Cocos

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.

Trufe cu Cocos

Ingrediente:

200 g ciocolată amară

50g unt

100 g făină de cocos

2 linguri de indulcitor(green sugar/xilitol)(după gust)

2 lingurițe pudră de cacao neîndulcită

200 ml smântână dulce

arome, după gust

5,6 caise uscate (optional)

Pentru ornare

100g ciocolată neagră fără zahăr

250g mascarpone

10g unt

Ingrediente:

Intr-un vas se topește untul la bain marie, se adaugă bucatile de ciocolată , indulcitorul si se amestecă. Adaugăm cacao pudră neîndulcită. Se lasă putin la răcit si se incorporează smântâna  apoi se adaugă faină de cocos.

În timpul mixării, compoziția se va îngroșa considerabil. In cazul in care compozitia este prea moale, se adaugă suplimentar făina de cocos până capată consistenta necesară modelării.

Se lasă la rece aproximativ 1 ora apoi se iau cantități mici, de mărimea unei nuci, și se modelează sfere. Se pot  pune in interior bucati de caise uscate.  Sferele  se dau prin nucă de cocos răzuită  sau cacao pudră  și se pun pe un platou. Se păstrează la rece.

Sursa: Internet