Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania, Medtronic Romania si Queisser Pharma Romania.
Trufe cu Cocos
Ingrediente:
200 g ciocolată amară
50g unt
100 g făină de cocos
2 linguri de indulcitor(green sugar/xilitol)(după gust)
2 lingurițe pudră de cacao neîndulcită
200 ml smântână dulce
arome, după gust
5,6 caise uscate (optional)
Pentru ornare
100g ciocolată neagră fără zahăr
250g mascarpone
10g unt
Ingrediente:
Intr-un vas se topește untul la bain marie, se adaugă bucatile de ciocolată , indulcitorul si se amestecă. Adaugăm cacao pudră neîndulcită. Se lasă putin la răcit si se incorporează smântâna apoi se adaugă faină de cocos.
În timpul mixării, compoziția se va îngroșa considerabil. In cazul in care compozitia este prea moale, se adaugă suplimentar făina de cocos până capată consistenta necesară modelării.
Se lasă la rece aproximativ 1 ora apoi se iau cantități mici, de mărimea unei nuci, și se modelează sfere. Se pot pune in interior bucati de caise uscate. Sferele se dau prin nucă de cocos răzuită sau cacao pudră și se pun pe un platou. Se păstrează la rece.
Sursa: Internet