Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Ardei cu branza la cuptor
Ingrediente
Unt 10g
Ardei gras roșu 3 buc.
Kaizer (slănină) afumat 2 felii (cubulețe)
Ceapă roșie 1 buc (Tocată)
Perle de brânză cu smântână sau crema de brânză 360g
Brânză telemea de vacă 50g (rasă)
O felie pâine integrală de grâu prăjită (30g)
Usturoi 3 căței (tocați)
Cașcaval/brânză semitare 100g (ras) – opțional
Piper 1 linguriță
Mod de preparare
Feliați fiecare ardei în jumătate în lungime, scoateți toate semințele și membrana apoi așezați-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt. Tăiați în cubulețe kaizerul
Adăugați într-o tigaie antiaderentă o ligură de unt la foc mediu și gătiți cubulețele de kaizer până se rumenesc. Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea.
Se poate folosi ceapă crudă sau puteți adăuga ceapă în tigaia folosită pentru a găti kaizerul/slănina amestecând din când în când și apoi o lăsăți să se răcească.
Într-un bol mic, se amestecă perlele de brânză/crema de brânză cu brânză telemea rasă. Se adăuga kaizerul/slănina, ceapă tocată mărunt ,usturoiul tocat fin și piper. Se macină felia de pâine prăjită într-un robot alimentar până se obține un pesmet și se adaugă peste brânză
Se umple fiecare ardei cu amestecul obținut. Puteți adaugă cașcaval ras sau brânză semitare deasupra fiecărui ardei umplut cu brânză. Coaceti 20 de minute sau până când ardeii s-au înmuiat
Sursa : American Diabetes Association