Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Pizza low – carb (cu blat din dovlecei rași și nucă de cocos răzuită)
Pentru blat
1 ou
2 dovlecei marime mare
120g branza de vaci
100g nuca de cocos razuita
Pentru topping
200g piure de tomate
50g Kaiser afumat
150g mozzarella
100g cascaval afumat
Masline (optional)
Mod de preparare
Se curată dovleceii de coajă, se scoate miezul și se rad pe răzătoarea mică. Se presară o ligurită de sare peste ei, se lasă preț de câteva minute și apoi se pasează printr-o strecurătoare pentru a stoarce apa. Se adaugă oul, brânza dulce, fulgi de cocos
Se amestecă totul pentru omogenizare și se formează o bilă din compoziție care se pune pe o tavă cu hârtie de copt. Așezăm peste compoziție o altă hârtie de copt și întindem cu un sucitor astfel încât obținem un blat de pizza.
Se pune la cuptor (preîncălzit) timp de 10 min pentru a obține un blat de pizza precopt. Scoatem tava din cuptor, îndepărtăm hârtia de copt și adăugăm piureul de roșii, mozzarella / cașcaval ras, kaizer, măsline. Se mai lasă 15 min la cuptor la foc mediu.
Obs. Timpul de coacere este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite dar și de tipul cuptorului etc.