Frigărui cu piep de pui

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Frigărui cu piep de pui.

Frigăruile se gătesc usor si permit combinatii inedite, de la clasicele frigărui din piept de pui cu legume, la cele cu somon si conopidă.

Ingrediente:

1 dovlecel

1 ceapă

1 ardei

1 măr

200g brânză telemea vacă

100g cașcaval

200g cârnați de casă afumați

200g piept de pui

Ingrediente:

300g iaurt gras

2 linguri muștar iute

2 cătei de usturoi

Preparare:

Tepusele de lemn trebuie lăsate putin la inmuiat in apă , pentru a nu se face scrum când le punem  pe grătar. Legumele pe care le folosim, trebuie sa aibă cam acelasi timp de gătire ca si carnea. Altfel, legumele o sa fie coapte, dar carnea nu o sa fie gata.

Tăiem in bucăti legumele ,mărul, brânzeturile,carnea de pui  si cârnatii. Intercalat ,printre bucatile de carne se pun legumele si fructele ,tăiate in cuburi de aceeasi marime cu bucătile de carne. Se vor obtine niste frigărui gustoase cu arome diferite. Grătarul se unge cu putin ulei, se pune pe focul de la aragaz si se pun frigăruile. Se pot servi cu un dressing pe bază de iaurt.

Sursa: Internet