Mousse Ciocolata

Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.

Mousse de ciocolată fără zahăr

Ingrediente

100g ciocolată neagră fără zahăr

4 lingurițe cu vârf de îndulcitor (după gust)

200ml smântână pentru frișcă

2 albușuri de ou

Coajă de portocală rasă (opțional)

Mod de preparare

Într-un vas la bain marie se topesc bucățile de ciocolată. Apoi adăugăm indulcitorul și amestecăm până când acesta se topește.

Se adaugă jumătate din cantitatea de smântână mestecând foarte bine. Se îndepărtează vasul din bain marie și amestecăm cu restul de smântână.

Într-un vas separat batem albușurile până devin o spumă tare. Le încorporam încet, cu o lingură în compoziția cu ciocolată. Se lasă la frigider pentru minim 60 de minute. Compoziția se toarnă în pahare și poate fi servită cu fructe (zmeură, afine, felii de portocale sau căpșuni) și frișcă.

Se poate folosi si la ornarea torturilor

Sursă: diabetes.org.uk