Acest produs a fost realizat in cadrul proiectului “Scoala pentru copii si tineri cu diabet tip1” cu sprijinul Sanofi Romania si Medtronic Romania.
Prăjitură cu banane și brânză dulce
Ingrediente
2 banane mai coapte
200g branza dulce grasa
1 ou
1 lingura indulcitor (dupa gust)
150g fructe (optional)
Preparare:
Se zdrobesc bananele , se adaugă brânză de vaci ,un ou și îndulcitor după gust. Se amestecă până se omogenizează. Se unge un vas termoizolant cu unt și se toarnă compoziția. Puteți folosi și forme din hârtie pentru brioșe într-o tavă.
Coaceți prăjitură la foc mediu aproximativ 20 min. În cazul în care optați pentru varianta cu fructe, mai trebuie adăugat îndulcitor iar timpul de coacere se mărește .Eu am făcut simplă, cu afine și cu caise.
Se poate servi rece, cu iaurt cremos/frișcă și eventual fructe proaspete.
Obs. Timpul de coacere din rețetele de prăjituri este aproximativ, el variază în funcție de tipul tăvii folosite, și de tipul cuptorului etc.
Testul scobitorii presupune să infigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.
Sursa:Internet